Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@17:13:45 GMT

حداقل۲ دُز واکسن بزنید؛ راحت مسافرت بروید

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۹۴۰۶۷

حداقل۲ دُز واکسن بزنید؛ راحت مسافرت بروید

نوروز در آستانه آمدن است و سفرهای نوروزی بعد از دو سال محدودیت‌های کرونایی، امسال حال و هوایی دیگر پیدا کرده است؛ اما ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده شرط مسافرت نوروزی تزریق حداقل ۲ دُز واکسن است.

قدس آنلاین: سال ۱۴۰۰ تا چند روز دیگر به تاریخ می‌پیوندد و سال جدید آغاز می‌شود. این روزها به مانند دو سال گذشته، جابجایی سال همراه با زندگی کرونایی است و این وضعیت، اقتضائاتی را ناخواسته ایجاد کرده و رعایت برخی نکات امری بدیهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به شرایط کرونایی و جو نسبتا آرام آن، مسئولان کشور اجازه سفرهای نوروزی را البته با رعایت برخی موارد به مردم داده‌اند.

موضوع چگونگی سفرهای نوروزی و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و مهم تر از آن انجام واکسیناسیون کرونا مورد تأکید مسئولان بوده است. در این میان، وجود ناهماهنگی‌ها در اعلام قوانین اعمالی در سفرهای نوروزی باعث سردرگمی مردم شده بود.

عباس شیراوژن، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اینکه «در ایام نوروز چگونه واکسیناسیون مسافران کنترل خواهد شد؟» بیان داشت:‌ مردم باید واکسیناسیون خود را انجام دهند.هنگام خرید بلیط برای مسافرت نیز در سامانه «ایران من» این موضوع کنترل خواهد شد. و تردد بین شهری کنترل را انجام می‌دهد.

 کنترل واکسیناسیون شده‌ها در هنگام فروش بلیت

وی در تشریح چگونگی کنترل وضعیت واکسیناسیون مسافران نوروزی، ادامه داد: موقعی که افراد می‌خواهند بلیط قطار، اتوبوس و هواپیما دریافت کنند به صورت مدیریت هوشمند موضوع انجام واکسیناسیون درخواست کنندگان بلیط از طریق سامانه ایران من کنترل خواهد شد و اعلام می‌شود که فرد مجوز دریافت بلیط را دارد. 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت:کد ملی صاحب پلاک خودروهای شخصی در سامانه ایران من بوده و از این طرق مشخص می‌شود آیا فرد واکسن تزریق کرده یا مبتلا به بیماری است.

محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره این که «مسافران نوروزی باید چه تعداد واکسن را تزریق کرده باشند تا مجاز به مسافرت باشند؟»، بیان داشت: شاید مرتبه واکسیناسیون خیلی مهم نباشد؛چرا که ممکن است فردی دیر واکسن تزریق کرده؛ یعنی نوبت او نشده یا واکسن دوم را نزده باشد؛ اما بعد از آن به کرونا مبتلا شده باشد و اکنون در دوره احتیاط ۴ تا ۶ هفته‌ای باشد.

وی ادامه داد: بر اساس سامانه وزارت بهداشت که سیستم واکسیناسیون را پیگیری می‌کند افرادی که دو دز واکسن را تزریق کرده‌اند، با توجه به اعلام وزارت کشور می‌توانند بدون مشکلی به مسافرت بروند.

توصیه به تزریق ۳ دُز واکسن می‌کنیم

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تأکید کرد:توصیه ما این است اگر افرادی می‌خواهند به سفر بروند و تاکنون مبتلا نشده‌اند با توجه به اینکه سرعت انتقال و سرایت سویه اُمیکرون بسیار بالاست، دز سوم را تزریق کرده و بعد به مسافرت بروند.

افرادی که دو دز واکسن را تزریق کرده‌اند، می‌توانند بدون مشکلی به مسافرت بروند.

ممنوعیت سفر برای قرنطینه مانده‌ها

فرهادی درباره این که «آیا داشتن تست منفی کرونا ضرورت دارد؟»، خاطرنشان کرد: بنده هنوز مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا را ندیده‌ام اما تقریبا در همه پروتکل‌ها بیمار نبودن را شرط گذاشته‌ایم؛ یعنی اگر فردی سه بار واکسن را تزریق کرده اما در شرایط قرنطینه است نمی‌تواند به مسافرت برود؛ مگر تست منفی داشته و در سامانه ثبت شده باشد؛ البته منظور این نیست که افراد برگه تست منفی داشته باشند تا آن را به پلیس نشان دهند.

به هر حال،با توجه به شرایط کرونایی کشور و با اینکه وضعیت کرونایی رو به بهبودی است، اما رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و انجام حداقل دو مرحله واکسیناسیون امری بدیهی و لازم است؛در نتیجه وظیفه همگان است تا برای رعایت حال خود و دیگر هموطنان اگر قصد مسافرت دارند حداقل ۲ دز واکسن کرونا را تزریق کرده باشند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سفر نوروزی واکسن سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا واکسن را تزریق کرده ستاد ملی مقابله سفرهای نوروزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۴۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟

ایتنا - وقتی احساس افسردگی می‌کنید و فرصت ندارید کارهایی را انجام دهید که روحیه‌تان را عوض می‌کند، شاید این توصیه قدیمی را دنبال کنید که لبخند الکی بزنید تا شاد شوید.
اما آیا لبخند زورکی واقعا شادتان می‌کند؟ لایو ساینس می‌نویسد این سوال میان دانشمندان بحث‌برانگیز بوده است و پژوهش‌های سال‌های اخیر دست‌کم در محیط آزمایشگاهی نشان داده است اگر خودتان را وادار کنید لبخند بزنید، روحیه‌تان بهتر می‌شود، لبخند نه تنها حس شادی را تقویت می‌کند بلکه آن را ایجاد می‌کند.

در پژوهشی که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، محققان ۳۸۰۰ شرکت‌کننده از ۱۹ کشور جهان را بررسی کردند. آن‌ها از شرکت‌کنندگان خواستند به سه طریق لبخند بزنند: با نگاه کردن به تصویر فردی خندان و تقلید حالت چهره فرد توی عکس، با دنبال کردن دستور‌العمل‌های ماهیچه به ماهیچه در مورد نحوه لبخند زدن، با نگه داشتن یک خودکار با دهان.

در دو شیوه اول، شادی افراد افزایش پیدا کرد، اما نتایج گروه سوم نامشخص بود. در مجموع این تحقیق نشان داد که افراد با وجود ساختگی بودن لبخند می‌گویند احساس می‌کنند شادترند.

این مسئله که حالت‌‌های چهره می‌تواند بر احساسات تاثیر بگذارد به «فرضیه بازخورد حالت چهره» معروف است، و فقط در مورد لبخند صدق نمی‌کند؛ به‌عنوان مثال اخم کردن می‌تواند افراد را خشمگین‌تر کند.

سایر حرکات بدنی، مانند منقبض کردن ماهیچه‌‌ها، ممکن است باعث شود فرد از طریق نوع مشابهی از به‌اصطلاح بازخورد حسی‌ـ‌حرکتی احساس استرس و تنش بیشتری بکند.

اما دقیقا مشخص نیست که در مغز چه اتفاقی می‌افتد. برخی متخصصان معتقدند حالات چهره مانند لبخند یک مسیر عصبی خاص مرتبط با شادی را فعال می‌کند که یک واکنش بدنی کامل ایجاد می‌کند و مغز این واکنش را به شادی تعبیر می‌کند.

بر اساس پژوهشی دیگر، بازخورد چهره بر نحوه پردازش سایر اطلاعات احساسی تاثیر می‌گذارد یا سبب می‌شود افراد خاطرات توام با حالات چهره و احساسات خاص را به یاد بیاورند.

متخصصان مطمئن نیستند که آیا نتایج بیرون‌آمده از آزمایشگاه در دنیای واقعی صدق می‌کند یا نه، زیرا در زندگی واقعی داده‌های بسیار بیشتری به مغز وارد می‌شود. با وجود این، ضرری ندارد در طول روز چند بار لبخند بزنید و ببینید آیا روی خلقتان تاثیر دارد یا خیر.

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور